Slideshow Tekst

welkom bij

Kaashandel de Vries BV

Kaashandel de Vries BV logo
Kaashandel de Vries BV
Over Kaas

Geschiedenis

Kaashandel De Vries is een familiebedrijf dat thans door de 3e generatie gerund wordt. De oorsprong van ons bedrijf ligt in 1933. Gert de Vries nam toen met zijn vrouw Nee de kruidenierswinkel van Natzijl over. Deze winkel stond op de plaats waar nu fysio Klein zich bevind.

Doordat Gert de Vries bij veel boeren in de omgeving van Stolwijk de boodschappen bezorgde had hij ongemerkt een netwerk van zelfkazende boeren opgebouwd. Hij zag wel brood in dit produkt en daarom heeft hij in 1939 een kaasopslag in zijn tuin gebouwd. In 1945 heeft hij de winkel van de hand gedaan en is in de kaashandel verder gegaan. In 1972 overleed Gert maar de opvolging was al geregeld in de persoon van Cor de Vries. deze heeft een uitgebreide klantenkring van marktkooplieden, melkwinkeltjes en kruidenierszaken gehad. Doordat deze kleine winkels stuk voor stuk verdwenen werd de koers verlegd naar partijhandel. Uiteraard zijn er nog wel een aantal winkels en marktkoopleiden vaste klant bij Kaashandel de Vries.

 In 1995 werd het stokje overgedragen aan Erik de Vries. Erik had in 1993 een bedrijfje overgenomen dat op standplaatsen en markten stond met kaas. In 1995 kon Cor de Vries in de VUT en dat gaf ruimte voor Erik om de groothandel voort te zetten. Zo ontstond een bedrijf dat 3 dagen per week aktief is in de handel en 3 dagen per week in de markthandel.

In 1999 is het bedrijf verhuisd naar de Nijverheidsweg in Stolwijk. Hier werd een nieuw pand betrokken met een opslagcapaciteit van bijna 200 ton.

Kaashandel de Vries BV logo
Kaashandel de Vries BV